04-07-10

le tour

Na m'n fietstochtje vorige zondag, deed ik afgelopen woensdag nog eens wat van hetzelfde. Hubbie had wat verlof en dat maakte dat ik er terug even een dik uurtje van onderuit kon muizen voor op m'n Trekkie te kruipen. Ditmaal 18,5 km gefietst tegen gemiddeld 20,7 km/u, dat trok er al wat beter op! En dan nog te denken dat ik quasi gans het parcours stevige tegenwind had. Was dus wel lichtjes kapot bij thuiskomst, maar het voldane gevoel primeerde natuurlijk.

Vandaag geen fietstochtje, wel passief fietsen. Hubbie ging vanmorgen fietsen en dan schoot er iets te weinig tijd over voor mij om er nog tussenuit te knijpen. Reden was de doorkomst van de Tour de France door Mechelen, op nog geen 2 km van ons voordeur. Wilden we een beetje een deftig zicht op het parcours hebben, moesten we daar toch wel wat op tijd voor vertrekken. Rond 15u werd de Tourkaravaan verwacht en ruim op tijd hadden we een perfect plaatsje gevonden aan de Brusselpoort. Seppe kon zich het hele gebeuren niet echt aantrekken en lag ondertussen te knorren in zijn wiegje. Niet lang nadat we ons daar geïnstalleerd hadden, passeerden Marathon-Geert en eega en die bleven lekker bij ons plakken. Gezellige boel dus!

De Tourkaravaan was echt wel leuk om zien. In het begin wat saai verkeer van persauto's en zo, maar dan kwamen daar nogal karnavaleske wagens van de sponsors langsgereden. Hun goodies waren blijkbaar wel al op, want veel werd er niet meer rondgesmeten. We zaten dan ook al wel op een dikke 25 km van de finish natuurlijk, het gros van de rit was al gereden. De doortocht van de karavaan duurde toch wel een uurtje en maakte het wachten op de renners wel wat draaglijker (we stonden in de blakke zon).

En dan rond kwart voor 5 waren ze eindelijk daar...en 10 seconden later waren ze alweer weg...Jawadde wat gaat dat snel zeg! Ik heb dus niemand herkend, zo snel ging het. En die dragen dan natuurlijk allemaal van diezelfde fleurige pakskes en een helm (en ik moet eerlijk zijn: buiten Armstrong en Cancellara weet ik eigenlijk nauwelijks hoe die renners er uitzien...). Gelukkig stond wandelende wieler-encyclopedie Marathon-Geert naast mij die me naderhand haarfijn opsomde wie er nu juist allemaal was langsgevlamd, wie eerst reed (naam al vergeten), wie tweedes (ook vergeten), Armstrong precies op de 5e plaats en de Astana-ploeg die in de achtervolging reed :-) Een heuse kenner dus :-)

Al bij al echt wel eens leuk om mee te maken, vooral dan voor de ambiance errond, want van de renners zie je dus toch amper iets. Daarvoor sta je dan weer best bij de start of de finish natuurlijk, maar ja. Wie weet maken we dat ooit nog wel eens mee :-)

 

Als er iemand de renners op onderstaande foto herkend, die mag het mij altijd laten weten :-)

tdf

 

 

20:03 Gepost in Sport | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

BMC rijder op kop is Karsten Kroon, de Saxo Bank rijder naast hem is Chris Sorensen. De Garmin rijder daarachter met Oranje Helm : Martijn Maaskant. De Caisse d'Epargne rijder naast hem is Mathieu Perget, de Caisse d'Epargne rijder daarachter herken ik niet ; het zal een spanjaard kunnen zijn ;-)

Gepost door: Bjorn | 06-07-10

De commentaren zijn gesloten.