16-07-10

gedaan met wachten...

Ik schreef het vorige keer al...het kriebelt. En dat bleef maar kriebelen. En van fietsen was er deze week nog niks in huis gekomen. Te druk met vanalles en nog wat (vooral meubeljagerij voor onze nieuwe stek) en dan sinds woensdagavond ook nog een knulletje dat met een stevige groeispurt zat (blijkbaar normaal zo rond 6 weken) en constant honger had (en als melkfabriek ben je dan best wel in de buurt). Dus dan schiet er nog één optie over: met ukkie gaan wandelen (dan slaapt ie) en zo wat sport bedrijven. En vanmiddag kon ik me dus niet inhouden...wandelen werd een beetje lopen...

In mijn hoofd had ik sowieso al een tijdje les 1 van een start-to-run-schema gestoken en oké, ik was met voorbedachte rade vertrokken: normaal doe ik geen Garmin rond mijn pols als ik ga wandelen, deze keer wel. Met de wandelwagen (met Seppe liggend in de draagwieg, want zitten kan ie nog niet) aan een stevig tempo naar het joolz.jpgVrijbroekpark gewandeld (27 minuten, met zo'n wandelwagen is het wel constant obstakels overwinnen (zoals de wegenwerken bij ons in 't straat...) en dat vertraagt de boel serieus). In het park dan het schema aangevat: 3' (L) - 2' (W) - 3' (L) - 2' (W) - 4' (L) - 3' (W) - 4' (L) - 3' W) - 3' (L). In totaal dus 17 minuten lopen. Het was vooral bang afwachten wat m'n buik zou geven, de gevolgen van de keizersnede. Maar dat viel dus supergoed mee. Ik voelde het wel een beetje, maar geen pijn. Wat ik des te meer voelde toen de eerste minuten verstreken, waren mijn armen en schouders. Zo'n kinderwagen al lopend duwen is verdikke hard labeur! Ik loop dan ook nog op het parkpad, dus niet op asfalt of zo en dat gaf precies wel wat extra weerstand of zo.

Tempo was natuurlijk hopeloos, zeker met dat duwwerk, maar allé, zo worden mijn armen en schouderspieren dus ook extra getraind blijkbaar :-) Al lopend in totaal 2,3 km afgelegd op die 17 minuten (reken dus maar uit...). Met gans de wandeling (naar park en terug en dan tussenin) erbij, in totaal 8 km afgelegd te poot. 'k Peis dat ik het morgen dus wel een beetje ga voelen :-)

Volgende keer moet ik me nog wel iets meer voorbereiden: naast de Garmin dus ook mijn goeie loopschoenen aantrekken (ipv de trailschoenen die ik nu aanhad en vooral voor het wandelen gebruik dus) en wat loopkledij (ipv geklede short en katoenen topje dat ik nu aanhad en dat zeiknat van 't zweet was, zelfs na dat kleine beetje lopen....). 'k Moet er terug wat inkomen hé ;-)

Wanneer die volgende keer is, zie ik nog wel. Maar 't zal niet te lang duren peis ik :-)

 

DSC05164.JPG

 

 

 

20:03 Gepost in Sport | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Wil je het wel een beetje rustig aan doen. 17' in totaal hardlopen is voor een eerste keer best al veel. Ik kan me wel voorstellen dat het je enorm veel deugd deed!

Gepost door: Tiny | 16-07-10

Bloed kruipt... euh... loopt waar het niet gaan kan :-)

Gepost door: inge | 17-07-10

De commentaren zijn gesloten.