19-07-10

ambities?

Na de eerste looppasjes op vrijdag was het even afwachten hoe m'n spieren en gewrichten e.e.a. zouden verteren. Maar dat viel dus supergoed mee. Ik voelde nergens wat stramheid of pijn. Maar ja, zo fenomenaal was die eerste start-to-run-sessie natuurlijk ook niet. Maar de vlotte "recuperatie" maakte dat ik zondag terug met sportkriebels zat. Deze keer weer het fietske opgekropen voor een zalig ritje naar m'n nieuwe dorp waar ik over 2 maanden zal wonen. Daar de wijk wat verkend en een leuk fietspad naast de spoorlijn gevonden...denk dat ik daar wel wat loopkilometertjes zal slijten binnenkort :-) E.e.a. maakte dat het tempo nu ook weer niet om over naar huis te schrijven was. In totaal legde ik 20,9 km af in 59 minuten, een goeie 21 km/u dus. Niet alleen het bochtig parcours vertraagde het tempo...ik merk toch ook wel dat ik gewoon nog de kracht in mijn benen ontbeer om een stevig tempo vol te houden op de fiets...Ik haal op sommige stukken wel makkelijk 25 km/uur, maar kan dit niet over een lange afstand volhouden. Maar daarvoor dienen trainingen natuurlijk hé. Dus 'k weet naar waar toewerken. Voorlopig beperk ik me dus tot die kortere ritten (heb toch niet voor meer tijd), en ligt de focus op het benenwerk :-)

Vandaag was hubbie ook nog een dagje thuis en dat maakte dat ik zonder kinderwagen en zoon bij de hand, een tweede start-to-run-sessieke kon ondernemen. 't Was wel pal op de middag, dus op een heet moment van de dag, maar 't ging nu eenmaal effe niet anders. Elke mogelijke moment benutten hé. 't Schema schreef exact hetzelfde voor als de vorige keer, dus we bleven opnieuw steken op 17 minuten totaal gelopen. Het tempo lag toch al iets beter, in totaal iets meer dan 2,5 km gelopen. Het feit dat ik geen kinderwagen en een knulletje van 4 kg moest voortduwen, doet toch iets aan dat tempo precies. Deze keer hartslagmeter aangedaan en dat viel ook goed mee. Tijdens het lopen bleef ie hangen zo rond de 150. Dat kon ook erger, na maanden niet lopen...Ja, 'k was echt wel tevreden achteraf en heb heel de tijd met een big smile tot achter mijn oren gelopen :-)

Heb ik voor het fietsen gewoon als "doel" van een beetje snelheid te winnen op dat koersmachientje. Voor het lopen ligt de focus volledig anders hoor. Ik voel dat ik conditioneel al gerust meer aankan dan zo'n start-to-run-programma, maar ik wil niet te hard van stapel lopen. Want hoe gaat het met mijn knie gaan? Da's mijn grote vrees. Sommigen herinneren zich misschien dat ik normaal vorig jaar zou geopereerd worden aan m'n knie, maar die operatie is dus niet doorgegaan owv de zwangerschap. Vraag is of m'n knie van zichzelf hersteld is door de lange rustperiode (want dat was vorig jaar de andere optie van de chirurg...maaaaandenlang looprust nemen). Dus ik bouw nu héél rustig op, met zo'n start-to-run-programma. Kwestie van de pezen en gewrichten stilletjesaan weer te laten wennen aan het lopen en hopelijk zo te vermijden dat die dekselse knieblessure terugkomt...

Dus geen grote ambities op loopvlak. De tijd ontbreekt me sowieso om voor grootse dingen te gaan trainen :-) Neen, ik zal al blij zijn als ik over een aantal weken vlotjes de 5 kilometer weer aankan en wie weet blijf ik dan even bij die afstand. Een half uurtje lopen is al sneller in een druk leventje ingebouwd dan 2 uur gaan trainen en dan heb ik toch ook gesport. En wie weet loop ik eind dit jaar dan wel ergens eens een 5 km-wedstrijdje mee, just for the fun of it...

 

 

Commentaren

Je schrijft het zelf al. Ik zou wel sneller willen opbouwen maar laat ik mijn verstand maar gebruiken en het heel rustig aanpakken.

Gepost door: Tiny | 19-07-10

ja zou ik precies ook wel doen, zo'n 5k wedstrijdjes. ik ken jou, je gaat het toch niet kunnen laten ;-)

Gepost door: Jess | 19-07-10

Ik vind het enorm knap dat je zo vlug je draai gevonden hebt met een babietje er bij, dat er zelfs tijd en goesting voor het sporten is. Dat is bij sommige kersverse gezinnetjes wel anders. Nu er altijd een babysit van dienst nodig is, zal je inderdaad heel goed moeten plannen wanneer er gesport kan worden. Niets is nog vrijblijvend.
Je mag supercontent zijn met zo'n hartslag, in acht genomen dat je lang hebt stil gelegen, pas bevallen bent, nog moet ontzwangeren, en dan deze temperaturen. Ijzersterke conditie heb jij!

Gepost door: Sandy | 19-07-10

Dat wedstrijdje op 't einde van 't jaar lopen we samen, en dan nemen we de kindjes mee in de buggy. Wat vindt je daar van?

Gepost door: Geert | 22-07-10

De commentaren zijn gesloten.