30-07-10

op weg naar de 5 km

Dinsdag was het dus tijd om de nieuwe loopschoenen te testen. Hubbie had geen verlof (hij is het heel gespreid aan het opnemen), dus geen oppas voor Seppe ondertussen.  Dus mocht zoonlief mee op pad in de kinderwagen (in zijn draagwieg). Je hebt dan toch wel wat bekijks onderweg hoor.  Het jaagpad langs de Leuvense Vaart was deze keer mijn terrein en dat wordt vooral bevolkt door wielrenners die allemaal nogal ogen trokken. Ene bleef maar achterom kijken nadat ie me gepasseerd was, had al schrik dat ie in de Vaart ging belanden.

Naast het bekijks dat je hebt, nog een vaststaand feit: met zo’n kinderwagen lopen is echt verdomd zwaar. Het is heel wat gewicht dat je voortsleurt. Het onderstel weegt een kilo of 7, de draagwieg een kleine 5 kg en dan nog een ukkiepuk erin die nu stilletjesaan tegen de 4,5 kg weegt. En dat moet je dan al lopend voortduwen…M’n armen en schouders zagen dus enorm af (goeie training zeker?) en mijn hartslag ging echt door het dak. Het scheelt gemakkelijk een 20 slagen in hartslag met de kinderwagen. Maar voorts is het wel superleuk hoor. In het begin was Seppe nog wakker en lag ie te lachen van al dat geschud onderweg, tot ie in ’t slaap gewiegd was natuurlijk :-)

Ben dus nog steeds aan het start-to-runnen, een 7 weken-schema dat ik van de officiële site heb geplukt. Nog eens 4 x 5 minuten, dat ik vooraf liet gaan door 3 minuutjes inlopen.  In totaal 3,5 km afgelegd.

Woensdag was hubbie dan wel thuis en het kriebelde dan ook hard om terug de loopschoenen aan te trekken, terwijl hij op Seppe paste. Dat dan ook maar gedaan. Training ging terug een trapje hoger: 5 – 7 – 7 – 5 minuten. Hier ook 3 minuutjes ingelopen en op het einde nog 3 minuutjes uitgelopen, zodat ik op exact 30 minuten uitkwam. Onderweg tijdens het eerste blok van 7 minuten kwam ik blogger Gert tegen aan de Vaart, dus werd ons beider training wel effe onderbroken voor een gezellige babbel :-) Maar alle, het tweede blok van 7 minuten liep ik wel aan één stuk en dat lukte toch (wij lopers zijn soms toch wel perfectionisten op dat vlak hé).  Er liep ook een übermacho heen en weer langs de vaart, met minishortje, bloot bovenlijf en wapperende lange haren…Zo had ik wel wat te zien tijdens m’n training, héhé.  Soit, de 30 minuutjes volbracht en had 4,6 km op de teller, dat begint de 5 km te naderen!

Vandaag dan dezelfde training, nu werkte hubbie van thuis uit, dus kon Seppe weer veilig achterlaten. De afstand was hetzelfde, bleek achteraf, en het liep supergoed!  We zijn dus op de goeie weg…

Zondag terug lopen en als het weer wat meevalt wordt dat gecombineerd met wat fietsen, zodat ik nog eens in ’t domein van Hofstade kan lopen. Beetje duathlonnen dus :-)

Commentaren

Je bent weer mooi onderweg om je conditie weer op peil te brengen. Ik hoor niks van je knie. Neem aan dat die zich keurig gedraagt?

Gepost door: Tiny | 30-07-10

gaat mooi de goede richting uit

Gepost door: wim | 30-07-10

Je bent in ieder geval weer bezig!!!
Ik kijk er al naar uit om einde van 't jaar samen aan een jogging deel te nemen. Zullen we de kids maar eens aan elkaar voorstellen hé!!

Gepost door: Geert | 31-07-10

Het zal wel zijn dat je bekijks hebt met de kinderwagen, ikzelf heb het nooit gedaan, toen ik terug begon te lopen had ik ook een dubbele buggy dat zou wel een beetje teveel van het goede geweest zijn! Mijne maat, Benny, die loopt zelfs wedstrijden met de buggy en zijn zoontje is al 6 jaar!

Gepost door: wendy | 01-08-10

De commentaren zijn gesloten.