03-08-10

we zijn er bijna...

Eerst even een vraagje van Tiny beantwoorden: hoe gaat het nu met die knie?

Awel...tot nu toe goed. De spanning die ik voelde toen ik met m'n "oude" schoenen liep, voel ik nu niet meer. De nieuwe neutrale schoenen doen hun werk dus goed! Maar ik blijf voorzichtig en hou in 't achterhoofd dat het een venijnige blessure is, die zich meestal pas laat voelen na 20 minuten aan één stuk lopen. En dat heb ik tot nu toe nog niet gedaan, want het start-to-run-schema voorziet nog steeds de nodige wandelpauzes. Dus de voorbije trainingen geen last aan de knie en ook niet nadien, maar 'k blijf hout vasthouden dus en juich nog niet te hard.

Zondag stond nog één keer de piramide 3 - 5 - 7 - 7 - 5 -3 op het schema. Die 3 minuutjes voor en drie minuutjes na plak ik er zelf altijd bij, beetje opwarmen en dan op het einde rustig weer naar huis joggen. Het ging in ieder geval geweldig goed zondag! Fietsen is er uiteindelijk niet van gekomen, maar dat komt er ooit ook nog wel eens van :-) Nu geef ik toch eventjes het lopen en het volgen van dat schema voorrang.

Vandaag had hubbie dan terug een snipperdagje en heb ik hem om 9u uit bed gesjot zodat ik terug kan lopen. Jaja, hij moet zijn taak als papa ook af en toe opnemen hé ;-) Dus Seppe in goede handen achtergelaten en weer op pad. Ditmaal ging het schema een trapje hoger: 8 - 10 - 8, met telkens maar 2 minuutjes wandelen ertussen (was ervoor ook al 2 minuten). Terug met 3 minuutjes opwarmen en 3 minuutjes cooling down. Het ging verrassend vlot, hartslag bleef ook binnen de perken, behalve tegen het einde klom ie ver boven de 150. In totaal op die 32 minuten lopen net 5 km afgelegd, dus op dat vlak is er al een doel half en half bereikt. Nu opbouwen tot we die 5 km aan één stuk lopen.

Het schema loopt nog tot ongeveer 28 augustus, maar vanaf de derdelaatste training is het al aan één stuk lopen. Ze gaan ervan uit dat je 35 minuten doet over de 5 km. We zullen wel zien hé. Is ook niet zeker dat ik altijd de trainingen ga kunnen doen op de voorziene dagen, maar het begint in ieder geval te korten...

In september alle hens aan dek voor onze verhuis (18 september verhuizen we), dus dan valt het trainen al weer stil, dus daarom dat ik me niet haast om ergens een 5 km of zo te gaan meedoen. We zien wel...

 

15:53 Gepost in Sport | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Ben toch wel heel benieuwd hoe je knie zich houdt met lopen zonder wandel pauzes. Ik denk dat je van moeder worden sterk wordt!

Gepost door: Tiny | 03-08-10

Boortmeerbeek heeft nog ergens een leuke 10k; 'k weet alleen niet meer wanneer die doorgaat ...

Gepost door: geert | 04-08-10

Lekker opt gemakske terug genieten van het lopen, meer moet dat voort moment niet zijn hé! Geniet ervan!

Gepost door: wendy | 04-08-10

Toch sterk om in de drukte v d eerste baby toch al weer de tijd te vinden om een start to run schema af te werken

Gepost door: cremke | 16-08-10

De commentaren zijn gesloten.