18-08-10

op schema

We zitten nog steeds "op schema" en tot nu toe heb ik alle trainingen kunnen doen. Enkel dit weekend waren er eens drie dagen tussen de trainingen, dat lag vooral aan tijdsgebrek en opkomende vermoeidheid. En in dat regenweer gaan lopen, daar had ik ook geen zin in.

De blokken "lopen" worden steeds langer en langer. Zo zat ik gisteren aan 14 - 14 - 8 minuten lopen, met telkens 2 minuutjes wandelen ertussen. Dat begint al op iets te trekken. Met nog drie minuutjes uitlopen op het einde, eindigde ik de training met 6,4 gelopen kilometers. De 5 km zijn dus al gepasseerd, maar 'k ben nog steeds niet aan één stuk aan het lopen natuurlijk. En die dag komt dichter en dichter bij! Morgen staat me nog 15 - 15 - 6 minuten te wachten, zondag dan nog 16 - 16 - 5 minuten en dan is het zo ver! En net dan schieten we volop in actie met onze verhuis. Misschien lukt het dinsdag nog om te gaan lopen (maar riskeert dat het dan met Seppe is, en dan zal het toch een rustigere training worden) en anders zal het zoeken worden naar een moment de komende weken. Dus wie weet schakel ik toch nog wat terug en herneem ik wat eerdere trainingen uit het schema, als er wat te veel tijd passeert tussen twee trainingen in.

Ik heb dus niet meer getraind met de kinderwagen. Reden is mijn schouder die opnieuw chronisch ontstoken is. Met een verhuis in het vooruitzicht, niet zo best natuurlijk, want dan heb ik die schouder veel nodig. Het is een steeds weerkerend probleem, waar niks aan te verhelpen is (zelfs een operatie biedt geen garantie op verbetering), behalve af en toe eens onstekingsremmers nemen om de ergste pijn te verhelpen.  Zat er vorige week weer voor bij mijn huisarts in ieder geval....Het lopen met de kinderwagen geeft nog eens extra stress op die schouder, dus momenteel mijd ik dat. Gelukkig heeft hubbie nog gespreid verlof, zodat ik alleen kan gaan lopen (ik plan de trainingskes gewoon op de dagen dat ie thuis is hé). Maar bv. volgende week zal dat misschien toch niet lukken, of ik moet na het avondeten gaan lopen...'k Zie nog wel.

 

21:32 Gepost in Sport | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Je bent weer goed op weg Ruth. Vandaag op de baantraining een moeder ook weer terug. Haar bevalling was begin mei. Is al een aantal weken met beginnersschema onderweg.

Gepost door: Tiny | 18-08-10

Blij om te horen dat je terug op schema zit, dat wedstrijdje binnenkort zal geen probleem zijn!

Gepost door: wendy | 19-08-10

Je ben nog geen 3 maanden geleden bevallen en loopt al vlotjes 6,5 km in totaal. Hoeveel jonge moeders gaan je dat nadoen? Ik vind het reuzeknap van je. Met een klein bengeltje in huis is het jammer genoeg niet meer zo eenvoudig om te gaan lopen wanneer je er zin in hebt...Dat betert wel terug, binnen een jaar of 10 :-)

Gepost door: Sandy | 19-08-10

Sterk dat je het naast de baby allemaal op brengt. Lopen na het avond eten zal opnieuw een extra inspanning vragen. Is niet gemakkelijk lopen met een lege maag (juist voor eten) of met een volle maag (de ram).

Gepost door: cremke | 30-08-10

De commentaren zijn gesloten.