18-08-10

op schema

We zitten nog steeds "op schema" en tot nu toe heb ik alle trainingen kunnen doen. Enkel dit weekend waren er eens drie dagen tussen de trainingen, dat lag vooral aan tijdsgebrek en opkomende vermoeidheid. En in dat regenweer gaan lopen, daar had ik ook geen zin in.

De blokken "lopen" worden steeds langer en langer. Zo zat ik gisteren aan 14 - 14 - 8 minuten lopen, met telkens 2 minuutjes wandelen ertussen. Dat begint al op iets te trekken. Met nog drie minuutjes uitlopen op het einde, eindigde ik de training met 6,4 gelopen kilometers. De 5 km zijn dus al gepasseerd, maar 'k ben nog steeds niet aan één stuk aan het lopen natuurlijk. En die dag komt dichter en dichter bij! Morgen staat me nog 15 - 15 - 6 minuten te wachten, zondag dan nog 16 - 16 - 5 minuten en dan is het zo ver! En net dan schieten we volop in actie met onze verhuis. Misschien lukt het dinsdag nog om te gaan lopen (maar riskeert dat het dan met Seppe is, en dan zal het toch een rustigere training worden) en anders zal het zoeken worden naar een moment de komende weken. Dus wie weet schakel ik toch nog wat terug en herneem ik wat eerdere trainingen uit het schema, als er wat te veel tijd passeert tussen twee trainingen in.

Ik heb dus niet meer getraind met de kinderwagen. Reden is mijn schouder die opnieuw chronisch ontstoken is. Met een verhuis in het vooruitzicht, niet zo best natuurlijk, want dan heb ik die schouder veel nodig. Het is een steeds weerkerend probleem, waar niks aan te verhelpen is (zelfs een operatie biedt geen garantie op verbetering), behalve af en toe eens onstekingsremmers nemen om de ergste pijn te verhelpen.  Zat er vorige week weer voor bij mijn huisarts in ieder geval....Het lopen met de kinderwagen geeft nog eens extra stress op die schouder, dus momenteel mijd ik dat. Gelukkig heeft hubbie nog gespreid verlof, zodat ik alleen kan gaan lopen (ik plan de trainingskes gewoon op de dagen dat ie thuis is hé). Maar bv. volgende week zal dat misschien toch niet lukken, of ik moet na het avondeten gaan lopen...'k Zie nog wel.

 

21:32 Gepost in Sport | Commentaren (4) |  Facebook

03-08-10

we zijn er bijna...

Eerst even een vraagje van Tiny beantwoorden: hoe gaat het nu met die knie?

Awel...tot nu toe goed. De spanning die ik voelde toen ik met m'n "oude" schoenen liep, voel ik nu niet meer. De nieuwe neutrale schoenen doen hun werk dus goed! Maar ik blijf voorzichtig en hou in 't achterhoofd dat het een venijnige blessure is, die zich meestal pas laat voelen na 20 minuten aan één stuk lopen. En dat heb ik tot nu toe nog niet gedaan, want het start-to-run-schema voorziet nog steeds de nodige wandelpauzes. Dus de voorbije trainingen geen last aan de knie en ook niet nadien, maar 'k blijf hout vasthouden dus en juich nog niet te hard.

Zondag stond nog één keer de piramide 3 - 5 - 7 - 7 - 5 -3 op het schema. Die 3 minuutjes voor en drie minuutjes na plak ik er zelf altijd bij, beetje opwarmen en dan op het einde rustig weer naar huis joggen. Het ging in ieder geval geweldig goed zondag! Fietsen is er uiteindelijk niet van gekomen, maar dat komt er ooit ook nog wel eens van :-) Nu geef ik toch eventjes het lopen en het volgen van dat schema voorrang.

Vandaag had hubbie dan terug een snipperdagje en heb ik hem om 9u uit bed gesjot zodat ik terug kan lopen. Jaja, hij moet zijn taak als papa ook af en toe opnemen hé ;-) Dus Seppe in goede handen achtergelaten en weer op pad. Ditmaal ging het schema een trapje hoger: 8 - 10 - 8, met telkens maar 2 minuutjes wandelen ertussen (was ervoor ook al 2 minuten). Terug met 3 minuutjes opwarmen en 3 minuutjes cooling down. Het ging verrassend vlot, hartslag bleef ook binnen de perken, behalve tegen het einde klom ie ver boven de 150. In totaal op die 32 minuten lopen net 5 km afgelegd, dus op dat vlak is er al een doel half en half bereikt. Nu opbouwen tot we die 5 km aan één stuk lopen.

Het schema loopt nog tot ongeveer 28 augustus, maar vanaf de derdelaatste training is het al aan één stuk lopen. Ze gaan ervan uit dat je 35 minuten doet over de 5 km. We zullen wel zien hé. Is ook niet zeker dat ik altijd de trainingen ga kunnen doen op de voorziene dagen, maar het begint in ieder geval te korten...

In september alle hens aan dek voor onze verhuis (18 september verhuizen we), dus dan valt het trainen al weer stil, dus daarom dat ik me niet haast om ergens een 5 km of zo te gaan meedoen. We zien wel...

 

15:53 Gepost in Sport | Commentaren (4) |  Facebook