20-09-10

Herfstjogging Boortmeerbeek

Oei, al een dikke maand geleden dat ik nog iets geschreven heb. Daar zat onze verhuis natuurlijk voor iets tussen. 't Zijn superdrukke en stresserende weken geweest, maar sinds vrijdag zijn we definitief verhuisd. Nog veel te doen in onze nieuwe stek en natuurlijk moet er gigaveel weer uitgepakt worden en op zijn plaats gezet en zo, maar het tempo mag weer iets omlaag op dat vlak. Alles op zijn tijd nu, zullen we maar denken.

Het lopen heb ik de voorbije maand gelukkig niet altijd achterwege gelaten. Af en toe vond ik toch wel even een momentje om ertussenuit te knijpen en een toertje te gaan lopen. Een paar dagen na m'n vorige post liep ik trouwens eindelijk eens 5 km aan een stuk. En de trainingen daarop probeerde ik toch steeds minstens dat kilometeraantal aan te houden op één enkele keer na dat ik er nog eens met de kinderwagen op uittrok en ik na 4 km de strijd moest staken wegens té pijnlijke schouders. 5 km werden dan vanaf begin september 6,5 km. Een oud vertrouwd toertje nabij m'n oude stekje dat ik eens terug oppikte, voor zolang het nog ging :-)

Vorige vrijdag dan verhuisd! En gisteren (zondag) hield de lokale Boortmeerbeekse joggingclub zijn jaarlijkse herfstjogging.jpgHerfstjogging, al voor de 16e keer! En diezelfde joggingclub heeft als thuisbasis de sporthal die op een paar 100 meter van m'n nieuwe voordeur ligt en daar vond ook het vertrek van de Herfstjogging plaats. Dat kon ik dus niet missen, als nieuwbakken Boortmeerbeekse inwoonster :-) Keuze uit 3 afstanden: 3,5 km,7 km of 10,5 km. De 7 km had misschien net nog gelukt, maar 'k wou toch maar geen risico's nemen en koos de veilige optie: de 3,5 km. Vooraf even aan de klap geraakt met de trainer van de joggingclub en het lijkt me wel leuk om eens met hen te gaan lopen. Ga ik zo snel mogelijk proberen doen in ieder geval, hopelijk morgenavond al! Bij de start ook met een paar dames van de club aan de klap geraakt en 't is precies wel een gezellige bende daar!

En het lopen dan? Awel, het ging beter dan verwacht. Had al een week niet meer gelopen en was ultrastijf en had rugpijn van al het verhuizen (die voormiddag ook nog uren in de weer geweest met uitpakken en meubels op hun plaats zetten en zo), dus m'n verwachtingen waren absoluut niet hooggespannen. Stiekem hoopte ik op een tijd van 21 minuten, ofte 10 km/u. Uiteindelijk finishte ik al na 18 min 32 sec. En dan te denken dat ik onderweg heb lopen tetteren met een madammeke van een club in Keerbergen en een kerel die dit jaar voor de 3e keer de Marathon van Kasterlee gaat lopen en zag dat ik het petje van de editie van 2008 (waar ik toen de halve marathon meeliep) ophad. Voor ik het wist, was ik dus al terug aan de finish :-) En aan die finish stond mijn trouwste supporter Seppe natuurlijk, samen met de papa en zijn peter :-)

Het smaakt naar meer in ieder geval. Niet qua afstand (daar ben ik nog niet aan toe), wel om terug wat meer van die joggings mee te doen. Volgende zondag is 't Dwars door Mechelen en hoogstwaarschijnlijk ga ik me er aan de 5 km wagen, als er niks tussenkomt tenminste (met een ukkie van 3,5 maand thuis is dat altijd wel mogelijk natuurlijk :-))

21:44 Gepost in Sport | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Wel leuk als er een club is zo vlak bij je deur. En inderdaad, met kleine kindjes is het verloop van een dag niet altijd te voorspellen (met grote trouwens ook niet)...;-)

Gepost door: Spencerwoman | 21-09-10

ging ik niet eens langskomen eens de verhuis een feit was?
We spreken wel ne keer af! Succes bij die Meerbeekse lopers ...

Gepost door: geert | 21-09-10

Het begint weer allemaal op z'n pootjes terecht te komen.

Gepost door: Tiny | 21-09-10

Je kon het niet beter treffen met een joggingclub vlak bij huis! Dat was zeker één van de criteria om een huis te vinden? :-)

Gepost door: Sandy | 23-09-10

De commentaren zijn gesloten.