26-09-10

Dwars door Mechelen

Na het mini-wedstrijdje van vorige week heb ik de smaak van het lopen weer helemaal te pakken. Dinsdag waagde ik me dan voor de eerste keer tot bij de Boortmeerbeekse joggingclub. Superhandig hoor...de voordeur uit, 300 meter wandelen en ik ben er al :-) Wat een luxe! 't Is geen atletiekclub, alhoewel hun vertrekpunt aan de sporthal hier is. Maar die sporthal heeft dus geen piste (jammer). Het is dus een gewone recreatieve joggingclub, waar je puur voor de fun komt lopen, net waar ik naar op zoek was. De "trainer", Jules, een gezellige oudere man die een beetje het overzicht bewaart, weet zowat van iedereen wat hun tempo is en linkte me die avond dus aan twee mensen waarvan hij wist dat ze ideaal trainingsgezelschap zouden zijn. Want er vormen zich dus elke keer automatisch wat groepjes: snel, traag, kort, lang. Voor ieder wat wils dus. Ik trok dus op stap met H. en D. voor een zeer gezellige training. Na 7,1 km in 45 minuutjes waren we weer terug aan de sporthal, na een leuke zwerftocht langsheen veldwegeltjes en fietspaden. Zo leerde ik ineens m'n nieuwe omgeving kennen se. Nog rap 300 meter uitgelopen en ik stond aan m'n voordeur en kon zo recht de douche in :-)

Vrijdag ben ik dan terug geweest. Opnieuw met H. gelopen, maar nu liep Jules ook mee en nog twee anderen. De route liep nu helemaal anders, o.m. een stukje langs m'n vertrouwde Leuvense vaart. Ditmaal waren we na een kleine 6 km terug. Het tempo was pittig geweest. Na een beetje inlopen ging het ongeveer 4 km tussen 10 en 11 per uur en ondertussen maar babbelen :-) We hadden eigenlijk niet door dat het tempo zo hoog ging, maar allé, daarmee zat m'n eerste tempotraining erop :-)

Vandaag was het dan terug een wedstrijdje! Dwars door Mechelen. Net nu ik niet meer in Mechelen woon, héhé. Het was echt een snertweer buiten en voor de start stond ik echt te rillen van de kou. Was dus warm ingeduffeld en dat heb ik me wel beklaagd tijdens het lopen natuurlijk. Ik besloot van gewoon eens alles proberen te geven en te zien waar ik zou eindigen. Het ging best wel goed, maar na 3 km kreeg ik wel effe een dip. Toch wat te rap gestart precies, beginnersfoutje ;-) De 4e km ging het weer wat beter en dan was het nog effe doorzetten tot het einde. 't Was natuurlijk weer geen 5 km, zo typisch. Na 4,8 km was de finish al daar en had ik een tijd gelopen van 25 min 24 sec. Ik hoopte op een tijd onder de 30 min :-) Zo 3,5 maanden na de bevalling (met keizersnede) en met amper deftige training in de benen door de verhuisperikelen de voorbije weken, kan ik alleen maar tevreden terugkijken naar dit wedstrijdje! De volgende "wedstrijd" wordt waarschijnlijk in Mol begin november, ook weer 5 km (verder dan dat hoeft voor mij voorlopig niet).

 

 

21:54 Gepost in Sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

De opbouw gaat snel Ruth! Dat komt omdat je er weer van geniet! Ik ben daar van overtuigd.

Gepost door: Tiny | 26-09-10

Ik ben pas echt gas beginnen geven op de Bruul, dus rem erop gehouden en onderweg niet "gecrasht". Voor mij hoeven de lange wedstrijden ook niet meer, hoewel ik volgend jaar de 10 miles wel zie zitten. Maar marathon, wie weet ooit nog eens in a future far far away...

Toch knap gelopen hoor, bravo en nu heb ik u eindelijk eens "live" kunnen zien :O)

Gepost door: Dave | 26-09-10

Leuk hé zo stilletjesaan terug het lopen kunnen oppikken? ;) Spijtig dat deze wedstrijd samen met Berlijn viel dit jaar. We komen elkaar wel eens tegen op 1 of ander loopwedstrijdje hier in de buurt.

Gepost door: Gert | 27-09-10

De commentaren zijn gesloten.