26-09-10

Dwars door Mechelen

Na het mini-wedstrijdje van vorige week heb ik de smaak van het lopen weer helemaal te pakken. Dinsdag waagde ik me dan voor de eerste keer tot bij de Boortmeerbeekse joggingclub. Superhandig hoor...de voordeur uit, 300 meter wandelen en ik ben er al :-) Wat een luxe! 't Is geen atletiekclub, alhoewel hun vertrekpunt aan de sporthal hier is. Maar die sporthal heeft dus geen piste (jammer). Het is dus een gewone recreatieve joggingclub, waar je puur voor de fun komt lopen, net waar ik naar op zoek was. De "trainer", Jules, een gezellige oudere man die een beetje het overzicht bewaart, weet zowat van iedereen wat hun tempo is en linkte me die avond dus aan twee mensen waarvan hij wist dat ze ideaal trainingsgezelschap zouden zijn. Want er vormen zich dus elke keer automatisch wat groepjes: snel, traag, kort, lang. Voor ieder wat wils dus. Ik trok dus op stap met H. en D. voor een zeer gezellige training. Na 7,1 km in 45 minuutjes waren we weer terug aan de sporthal, na een leuke zwerftocht langsheen veldwegeltjes en fietspaden. Zo leerde ik ineens m'n nieuwe omgeving kennen se. Nog rap 300 meter uitgelopen en ik stond aan m'n voordeur en kon zo recht de douche in :-)

Vrijdag ben ik dan terug geweest. Opnieuw met H. gelopen, maar nu liep Jules ook mee en nog twee anderen. De route liep nu helemaal anders, o.m. een stukje langs m'n vertrouwde Leuvense vaart. Ditmaal waren we na een kleine 6 km terug. Het tempo was pittig geweest. Na een beetje inlopen ging het ongeveer 4 km tussen 10 en 11 per uur en ondertussen maar babbelen :-) We hadden eigenlijk niet door dat het tempo zo hoog ging, maar allé, daarmee zat m'n eerste tempotraining erop :-)

Vandaag was het dan terug een wedstrijdje! Dwars door Mechelen. Net nu ik niet meer in Mechelen woon, héhé. Het was echt een snertweer buiten en voor de start stond ik echt te rillen van de kou. Was dus warm ingeduffeld en dat heb ik me wel beklaagd tijdens het lopen natuurlijk. Ik besloot van gewoon eens alles proberen te geven en te zien waar ik zou eindigen. Het ging best wel goed, maar na 3 km kreeg ik wel effe een dip. Toch wat te rap gestart precies, beginnersfoutje ;-) De 4e km ging het weer wat beter en dan was het nog effe doorzetten tot het einde. 't Was natuurlijk weer geen 5 km, zo typisch. Na 4,8 km was de finish al daar en had ik een tijd gelopen van 25 min 24 sec. Ik hoopte op een tijd onder de 30 min :-) Zo 3,5 maanden na de bevalling (met keizersnede) en met amper deftige training in de benen door de verhuisperikelen de voorbije weken, kan ik alleen maar tevreden terugkijken naar dit wedstrijdje! De volgende "wedstrijd" wordt waarschijnlijk in Mol begin november, ook weer 5 km (verder dan dat hoeft voor mij voorlopig niet).

 

 

21:54 Gepost in Sport | Commentaren (3) |  Facebook

20-09-10

Herfstjogging Boortmeerbeek

Oei, al een dikke maand geleden dat ik nog iets geschreven heb. Daar zat onze verhuis natuurlijk voor iets tussen. 't Zijn superdrukke en stresserende weken geweest, maar sinds vrijdag zijn we definitief verhuisd. Nog veel te doen in onze nieuwe stek en natuurlijk moet er gigaveel weer uitgepakt worden en op zijn plaats gezet en zo, maar het tempo mag weer iets omlaag op dat vlak. Alles op zijn tijd nu, zullen we maar denken.

Het lopen heb ik de voorbije maand gelukkig niet altijd achterwege gelaten. Af en toe vond ik toch wel even een momentje om ertussenuit te knijpen en een toertje te gaan lopen. Een paar dagen na m'n vorige post liep ik trouwens eindelijk eens 5 km aan een stuk. En de trainingen daarop probeerde ik toch steeds minstens dat kilometeraantal aan te houden op één enkele keer na dat ik er nog eens met de kinderwagen op uittrok en ik na 4 km de strijd moest staken wegens té pijnlijke schouders. 5 km werden dan vanaf begin september 6,5 km. Een oud vertrouwd toertje nabij m'n oude stekje dat ik eens terug oppikte, voor zolang het nog ging :-)

Vorige vrijdag dan verhuisd! En gisteren (zondag) hield de lokale Boortmeerbeekse joggingclub zijn jaarlijkse herfstjogging.jpgHerfstjogging, al voor de 16e keer! En diezelfde joggingclub heeft als thuisbasis de sporthal die op een paar 100 meter van m'n nieuwe voordeur ligt en daar vond ook het vertrek van de Herfstjogging plaats. Dat kon ik dus niet missen, als nieuwbakken Boortmeerbeekse inwoonster :-) Keuze uit 3 afstanden: 3,5 km,7 km of 10,5 km. De 7 km had misschien net nog gelukt, maar 'k wou toch maar geen risico's nemen en koos de veilige optie: de 3,5 km. Vooraf even aan de klap geraakt met de trainer van de joggingclub en het lijkt me wel leuk om eens met hen te gaan lopen. Ga ik zo snel mogelijk proberen doen in ieder geval, hopelijk morgenavond al! Bij de start ook met een paar dames van de club aan de klap geraakt en 't is precies wel een gezellige bende daar!

En het lopen dan? Awel, het ging beter dan verwacht. Had al een week niet meer gelopen en was ultrastijf en had rugpijn van al het verhuizen (die voormiddag ook nog uren in de weer geweest met uitpakken en meubels op hun plaats zetten en zo), dus m'n verwachtingen waren absoluut niet hooggespannen. Stiekem hoopte ik op een tijd van 21 minuten, ofte 10 km/u. Uiteindelijk finishte ik al na 18 min 32 sec. En dan te denken dat ik onderweg heb lopen tetteren met een madammeke van een club in Keerbergen en een kerel die dit jaar voor de 3e keer de Marathon van Kasterlee gaat lopen en zag dat ik het petje van de editie van 2008 (waar ik toen de halve marathon meeliep) ophad. Voor ik het wist, was ik dus al terug aan de finish :-) En aan die finish stond mijn trouwste supporter Seppe natuurlijk, samen met de papa en zijn peter :-)

Het smaakt naar meer in ieder geval. Niet qua afstand (daar ben ik nog niet aan toe), wel om terug wat meer van die joggings mee te doen. Volgende zondag is 't Dwars door Mechelen en hoogstwaarschijnlijk ga ik me er aan de 5 km wagen, als er niks tussenkomt tenminste (met een ukkie van 3,5 maand thuis is dat altijd wel mogelijk natuurlijk :-))

21:44 Gepost in Sport | Commentaren (4) |  Facebook