03-10-10

lekker genieten...

Weer een weekje verder en helaas mijn laatste weekje thuis. Na 15 weken zwangerschapsverlof en een maand ouderschapsverlof is de tijd nu daar dat ik weer aan het werk moet. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk ook een pak minder tijd om te gaan lopen. Zeker de eerste week al, waar er twee avondvergaderingen en een dag weekendwerk me al te wachten staan. Pfew. Ze smijten mij er direct weer in dus.

Dus de afgelopen week ervan geprofiteerd en in totaal weer drie keer gaan lopen…dinsdag, vrijdag en vanmorgen! Dinsdag en vrijdag met de loopclub. Telkens een andere route, dat vind ik echt wel fijn.  Dinsdag deed ik het nog rustig aan, qua tempo. Dwars door Mechelen zat toch nog een beetje in m’n benen. De drie anderen in mijn gezelschap vonden dat blijkbaar prima. Er werd wel een iets langer toertje gelopen en na 7 km was ik weer thuis. Het liep eigenlijk super. Vrijdag was ik dan niet mijn beste zelf. Voelde me doodmoe (vooral mentaal), had overal spierpijn.  Ik moest me echt effe oppeppen om zelfs maar m’n loopkleren aan te trekken. Maar achteraf had ik er geen spijt van. Enkel met H. gelopen en ze besloot me een kort toerke van een dikke 5 km te laten zien. Aan een rustig tempo en ondertussen gezellig kletsen, daarmee gingen de kilometerkes opvallend vlot, ondanks m’n vermoeide gevoel. Na 5,5 km stond ik weer thuis deze keer en ‘k voelde me al stukken beter, maar ben toch wel snel m’n bed ingekropen en 10u aan een stuk geslapen. Dat had ik precies eens nodig.

Vanmorgen dan…héérlijk weertje buiten, dat kon ik niet zomaar laten passeren. Na wat ochtendtaakjes en vlak dreef bmb.jpgnadat ik Seppe in zijn bedje had gelegd voor zijn voormiddagdutje, de babyfoon aan de papa gegeven en zelf de deur uit voor een rustig duurloopje. Op m’n eentje deze keer eens door de Boortmeerbeekse velden en bossen. Want natuur is hier echt wel te vinden, vlakbij. Na een stukje fietspad en gewone weg, kwam ik op de mooie lange dreef uit en van daar af vond ik snel mijn weg naar het bos, waar ik wandelpijltjes gevolgd heb. Dan via velden naar het tweede bos en ook dat door en dan nog via een stukje weg, nog op een mooi landweggetje uitgekomen langs een beek. En zo via nog wat omzwervingen weer naar huis en toen had ik er 8 km opzitten. Heerlijk genieten, zeker met dat zonnetje erbij. Was het al maar terug zomer, hihi.

En denk dat m’n volgende looptochtje pas voor volgende vrijdag of voor volgende zondag zal zijn. Daarvoor gaat er echt geen tijd zijn, maar dan is dat maar zo. Lig er niet zo veel meer wakker van hoor. Genieten staat voorop en dat kan ik niet voluit als het onder extreme tijdsdruk is of van “moetes” hé.

15:12 Gepost in Sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Ai, veel sterkte gewenst volgende week. Na al die tijd thuis zal het niet makkelijk zijn weer die werkknop om te draaien. En nu heb je er een heldje bij om rekening mee te houden :-)

Gepost door: Chris | 03-10-10

Een fijne week gewenst ! De knop weer omdraaien, 't is niet min. Maar je vindt je weg wel, en je hebt blijkbaar mooie natuur om je om te 'chillen' als het wat te 'warm' wordt van alle drukte !

Gepost door: kaat | 03-10-10

Ai...dat zal weer wennen worden om terug op je werk te zijn. Wel prachtig om te lezen dat het lopen je weer redelijk goed af gaat.

Gepost door: Tiny | 03-10-10

De commentaren zijn gesloten.