06-11-10

nog eens een wedstrijdje

Na bijna 3 weken amper trainen werd ik plots geconfronteerd met het feit dat er wel een wedstrijd op de planning  stzilvermeer.jpgond. Oepsie!! Vandaag was het de Zilvermeerloop in Mol, een organisatie van de Vabco, clubje van Mario en de zijnen. Had die wedstrijd enkele jaren geleden al eens gedaan en had nu halvelings aan Jessica beloofd van dit jaar ook mee te doen. Maar Jessica is jammergenoeg geblesseerd, dus sloeg bij mij ook wel de twijfel toe. Want 'k heb dus de voorbije weken amper getraind, dus wat kon ik in hemelsnaam nu op een wedstrijd gaan doen? Meedoen voor de fun dus! En om Mario en de zijnen nog eens te zien. Dus de knoop werd doorgehakt, meedoen zou ik!

Die "zijnen" van de Mario bleken er niet veel te zijn. Enkel toploopster Wendy was er. Maar ook Wim en Benny, twee Facebook-buddy's die ik nog nooit eerder in 't echt had gezien. Zo werd het tripje nog meer de moeite waard in ieder geval!

Ik had dus totaal geen ambities voor deze 5 km, maar wel de stille hoop om onder de 30 minuten te eindigen. Aan de start kwam ik dan den Bob tegen. Ex-collega van op ING en ook een collega-loper natuurlijk. Na elkaar toch wel héél lang niet gezien te hebben, raakten we druk aan de klap vlak voor de start en we smeedden direct het plan om gewoon dit wedstrijdje gezellig samen te lopen en te gaan voor die 30 minuten. Ondertussen dus nog wat bijpraten tot na een km of 3 we allebei wel wat stilvielen en ons moesten concentreren op het lopen, wilden we nog heelhuids de finish halen :-) Na 4,5 km moest ik Bob laten gaan. Het viel me op dat hij nog heel soepel liep, terwijl ik stevig op m'n adem aan het trappen was en het gevoel had van stilletjesaan dood te gaan :-) Dus 'k riep van "ga maar" en uiteindelijk finishte hij een 15 seconden voor mij. Ik haalde de finish in net geen 27 minuten netto (eigen gemeten tijd), dus ruim onder die 30 minuten! Wreed content dus en toch wel lol gehad onderweg, wat moet een mens nog meer hé.

Bij de finish mocht ik dan nog een lotje trekken en 'k had toch wel prijs zeker. Oh ironie, was het nog een petje van mijn ex-werkgever ING Insurance, hihi. 'k Heb er al zo een stuk of 5 in mijn kast liggen, dit kan er nog wel bij.

Achteraf dan nog een uurtje nagekletst met Mario en Wendy, ook altijd supergezellig. Onze Seppe was er trouwens bij hoor, samen met zijn papa. Hij heeft de hele tijd gewoon alles gadegeslagen, veel gelachen en gekird en braaf zijn flesje gedronken in de tent zonder zich van al het geroezemoes rond zich heen iets aan te trekken. 't Is toch een braaf manneke zene.

Volgende "wedstrijd" wordt hoogstwaarschijnlijk de 5,4 km in Kampenhout in december. Da's hier vlakbij, dus 't zou te zot zijn om dat links te laten liggen. En al van veel mensen gehoord dat 't ne leuke is! Olé!

 

 

22:36 Gepost in Sport | Commentaren (3) |  Facebook