02-01-11

weer eventjes begonnen

Goede voornemens worden naar 't schijnt amper een week volgehouden! Ben benieuwd hoe lang het bij mij zal duren. Maar 'k ben toch al goed begonnen. Als we ervan uitgaan dat de week vorige week donderdag is gestart, heb ik zelfs al drie keer gelopen deze week!! Donderdag een toerke, vrijdag idem en vanmorgen dan weer vandatte. Alleen is het allesbehalve leuk lopen hier momenteel. De straten liggen er spekglad en ondergesneeuwd bij. Vorige week is er bij ons zo'n 20 à 30 cm gevallen. Dit tafereeltje trok ik hier vorige week net achter onze hoek:

DSC06275.JPG

Het lange fietspad langs de spoorweg is één grote glijbaan en aan het bos ligt een ijslaag van nog zo'n 5 cm. Ze voorspellen dan al wel dagen lang dooi, die dooi is hier nog niet echt te bespeuren (op een paar grotere banen na). Bah...Ben dus verschillende keren geschoven en telkens mezelf overeind kunnen houden, maar dat heeft zijn weerslag gekregen op mijn nek- en schouderspieren die nu volledig geblokkeerd zitten.

Maar allé, we gaan niet zeuren en zaniken! We hebben gelopen en da's 't belangrijkste. De kilometers zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Dat heeft niet alleen te maken met de gladde omstandigheden, maar ook met het feit dat mijn conditie niet alles is en het geen zin heeft om overmoedig van start te gaan.

Donderdag liep ik 3 x 10 minuten met een minuutje wandelen ertussen. Goed voor zo'n 4,5 km. Vrijdag volgde een toerke van 4 km in 26 minuten (zonder wandelpauzes). Vandaag had ik een intervaltrainingske gepland, want ik wil toch ook wel iets aan dat slakkegangetje van mij doen. Dus na een kilometerke inlopen, deed ik 6 x 3 minuten tegen gemiddeld een 10,5 km/u (nog niet snel, maar we moeten ergens beginnen hé). Daarna nog een kilometer uitlopen en zo had ik (zonder de wandelpauzes tussen de intervallen) 5,2 km bij op de teller (de eerste kilometerkes van 2011 trouwens).

Ik hoop dinsdag weer terug te kunnen gaan lopen, maar vrees dat ik dan voor dag en dauw zal moeten opstaan. Wie weet kan ik mezelf wel zo ver krijgen, hihi.

Of ik mijn goed voornemen van 3 x per week gaan lopen ga kunnen volhouden, durf ik de eerstkomende weken echt niet te voorspellen. Ik kom zo al tijd te kort, maar nu komen daar ook nog een hele reeks kine-beurten bij om iets te doen aan de pijn in mijn schouders en armen (vooral mijn linkerarm dan). Een onderzoek een paar weken geleden bracht aan het licht dat de ontstoken pezen in mijn schouders ondertussen verkalkt zijn en dat geeft onhoudbare pijnen die in m'n linkerarm zelfs doortrekken tot in mijn elleboog en pols (waar ondertussen ook al een kalkknobbel zit). En als je dan constant een knulletje van 8 kg zwaar moet opheffen...het is soms huilen van de pijn dus. Een maand lang ontstekingsremmers brachten geen soelaas, dus op naar fase 2 en dat is kine. Fase 3 = cortisone-inspuitingen, fase 4 = shockwave-therapie en fase 5 = operatie. Laten we hopen dat het nooit tot fase 5 hoeft te komen dus!

Wordt vervolgd! (nog zo een voornemen = minstens één keer per week deze blog bijwerken, houden jullie me daar aan?)

14:08 Gepost in Sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Ruth je bent terug vertrokken! 2011 komt goed voor jou! Na je hoofdprijs van vorig jaar, je zoontje .. kan niets nog stuk! Geniet ervan met volle teugen, samen met je gezinnetje!


groetjes
Karine

Gepost door: karine van hecke | 02-01-11

Goed zo Ruth! In ieder geval weer van start gegaan. Met de instelling die jij altijd aan de dag hebt gelegd komt die fase 5 er niet. Is eerder beter. En die gezondheid wens ik jullie drietjes van harte toe!

Gepost door: Tiny | 02-01-11

Ach, die kilometers komen wel, je bent weer gestart en je ziet wel waar je uit komt :-)
Voor jou en je gezinnetje alvast een gelukkig en gezond 2011 gewenst !

Gepost door: Chris | 03-01-11

De commentaren zijn gesloten.