09-01-11

hopeloos geval!

Voilà, de eerste officiële week zit erop en 'k heb mijn doel gehaald, nl. 3 x per week gaan lopen. Dinsdag moest ik er werl om 6u mijn bed voor uit en verdikke da deed zeer zene. Alhoewel, er zijn nog dagen dat ik op dat uur opsta, maar meestal kom ik dan pas een uur later buiten, nu stond ik een kwartiertje later al buiten in de bibberkou. Rap beginnen lopen dus om het wat warmer te krijgen.

Dinsdag was het terug versnellingen-dag. Hoe ik daar nu bij kom? Tja, heb via MyAsics een schema'tje aangemaakt om mij tegen eind februari hopelijk in staat te stellen weer 10 km aan één stuk te lopen. En dat schema bevat nu de eerste weken vooral loop-wandel-trainingen. Ik maak daar dan gewoon intervaltrainingen van :-) Dus dinsdag eerst een kilometer ingelopen en dan was het  6 - 8 - 6 - 4 minuten met telkens 2 min wandelen ertussen. Daarna nog een dikke kilometer uitgelopen. Ik was op tijd terug om er rap nog een gezond ontbijtje op te laten volgen (na eerst gedouched te hebben uiteraard) en toch m'n trein van 8u nog te halen. Perfect dus.

's Avonds moest ik voor de eerste keer naar de kiné, waar ik officieel tot hopeloos geval werd geklasseerd met twee ontstoken schouders, een acuut ontstoken elleboog, een cyste op m'n linkerpols (ook ontstoken) en een beginnnende ontsteking in de andere elleboog en pols. Bovendien zaten mijn rug- en nekspieren volledig geblokkeerd omdat ik dus alles nu verkeerd belast (bij het heffen van Seppe of de maxicosi) om die pijnlijke schouders en elleboog te ontzien...Jawadde, ze gaat dus wel wat werk aan mij hebben en ik vermoed dat 9 sessies voorlopig niet gaan volstaan. Donderdag al de 2e keer geweest en volgende week staan er ook weer 2 beurten op de planning.

Vrijdag dan eindelijk nog eens gaan lopen met de joggingclub hier achter de hoek! De dame en heer waar ik meestal dan mee samenloop hadden ook een paar rustige weken achter de rug, door de gladde omstandigheden hier, zodat we kozen voor het kortste rondje, goed voor een 5,2 km. Het ging supergoed, al zeg ik het zelf :-)

Vanmorgen dan terug intervalletjes. Het schema schreef vandaag 8 x 3 minuten voor met telkens 2 min. wandelen tussendoor. Het werden zeer vlotte intervalletjes, de meesten aan dik 11,5 km/u. Daar verschoot ik eigenlijk zelf wel van :-) Maar 3 minuten is natuurlijk niet lang.

Volgende training zal weer 's morgens in alle vroegte zijn, hopelijk lukt het me terug :-)

mist.jpg

 

16:56 Gepost in Sport | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Allemaal zeer herkenbaar. Ik ben er nu bijna vanaf, maar 't is al van eind oktober. Ik ben wel niet bij de huisarts en de kinesist gebleven. Dat was een beetje trappelen ter plaatse, wat mijn huisarts ook toegaf. Een specialist (fysioloog) heeft me goed kunnen helpen, al was het maar omdat hij de problemen meer precies in kaart kon brengen. Het is een ellende, ja. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kreeg ook veel onbegrip, om misschien zat dat tussen mijn oren, dan kan ook. Ik kon immers wél lopen maar niet schrijven bijvoorbeeld.
Hoe dan ook, veel succes, 't is echt balen, maar 't hé, 't gaat gelukkig ooit voorbij !

Gepost door: kaat | 09-01-11

Met je lopen gaat het wel lukken maar de rest van je lijf moet ook meewerken. Beterschap gewenst en liefst een beetje snel.

Gepost door: Tiny | 09-01-11

Goed begonnen, de volgende marathon in het najaar zeker? :-)

Gepost door: Dirkjogt | 09-01-11

Ha ha ha ... ben ik trots op mezelf dat ik al om 07:30 ging lopen lees ik hier dat er een om 06:00 gaat lopen. Goed bezig !!

Gepost door: Bjorn Paree | 09-01-11

zo hopeloos zou ik het nog niet noemen, lijkt mij de eerste stapjes in de goede richting te zetten

Gepost door: cremke | 14-01-11

De commentaren zijn gesloten.