23-01-11

4 x

Zo, weer een weekje verder! En voor het eerst sinds lang nog eens 4 keer gaan lopen, omdat het toevallig lukte en zo goed uitkwam. 't Zal niet rap opnieuw gebeuren Tong uitsteken

Maandagmorgen een rustig toerke gelopen. De benen voelden nog wat loom aan na de training van zondag, dus geen risico's genomen. 5,2 km in 33 minuten was het resultaat.

Woensdag dan intervalletjes gedaan. 5 x 5 minuten en een kilometer in- en uitlopen. In totaal kwam er zo 6,7 km bij op de teller. De snelste interval ging tegen zo'n 5:10 min/km, maar dat hield ik slechts 2 intervallen vol. De anderen gingen zo tegen een 5:30 min/km gemiddeld en dat vond ik al wel snel genoeg Knipogen

Vrijdagmorgen terug een rustig toerke gelopen, omdat ik donderdag wat last had van een pijnlijke spier in m'n bovenbeen. Gelukkig voelde ik er vrijdag niets meer van, maar beter voorkomen dan genezen denk ik dan maar. Een rustige 5 km in 32,5 minuten.

En vanmorgen dan de zogenaamde "lange" duurloop. Alleen zijn ze bij mij nog niet lang natuurlijk. Nu is het stillekesaan wel de moment om op te bouwen richting die 10 km. Vandaag dus 7 km en de komende zondagen telkens proberen er een kilometer bij te lappen se. De 7 km vanmorgen gingen in ieder geval supervlotjes. 't Was een rotweertje buiten en de goesting was dus ver te zoeken, maar 'k heb doorgebeten! Een nieuwe route uitgestippeld, doorheen de Boortmeerbeekse bossen en veel afwisseling qua ondergrond. Exact 7 km op de teller, 't was goe gemikt in ieder geval :-) Ik deed er net geen 45 minuten over se.

Volgende training zal waarschijnlijk pas woensdag zijn, maar dan kunnen de spierkes goed herstellen de komende dagen!

Ik heb trouwens een doel voor ogen gesteld! Niet alleen die 10 km lopen natuurlijk, maar ook een wedstrijdje op het oog om de ultieme test te doen! Op 20 februari gaat de Winterjogging door in het Domein van Hofstade. Ooit eens mijn favoriete trainingsparcours, maar 'k ben er al lang niet meer geraakt. Maar nu er eens een wedstrijd doorgaat, kan ik dat niet laten schieten hé. Keuze tussen 5 en 10 km, maar 'k ga dus voor de 10 km, als er geen zware haperingen in m'n trainingen voorkomen de komende weken natuurlijk.

 

14:22 Gepost in Sport | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

Met je rustige opbouw ben je heel goed op weg! Succes binnenkort op je wedstrijdje.

Gepost door: Tiny | 23-01-11

De commentaren zijn gesloten.