30-01-11

muizen

Een weekje verder en alweer een stapje dichter bij de 10 km.

muizenissen_800_inset.jpgAfgelopen week was wel een rustig weekje. Maandag belandde ik bij de dokter met alweer onhoudbare pijn in m'n schouders, ellebogen, maar ook m'n nek en rug zaten muurvast. Eigenlijk ging ik gewoon een voorschriftje voor de kiné halen, want m'n eerste 9 beurten zitten er nu bijna op. Maar het bezoekje resulteerde in twee weken ziekteverlof. Want stress is eigenlijk de hoofdoorzaak en stress is iets dat al een paar maanden m'n leven wat beheerst. Twee weken thuis dus om de muizenissen in m'n hoofd tot stilzwijgen te dwingen, dingen op een rijtje te zetten en eventueel wat beslissingen te nemen. We zijn ermee bezig in ieder geval ;-)

Gelukkig doen de spieren in mijn benen geen pijn en mag ik van de dokter alles ondernemen wat mij mentaal tot rust brengt. Laat joggen nu zoiets zijn :-) Dus toch drie keer gaan lopen deze week.

Woensdag: 5,4 km in 32 minuten (dus wel wat doorgelopen precies, als ik het hier nu zo zie)

vrijdag: 5,5 km in zo'n 34 minuten

zondag: 8 km in 49min30sec

Jep, elke zondag een kilometerke erbij, dus deze week was dat 8 km. Nog twee weekjes en we zouden aan de 10 km moeten zitten...En dan blijven we daar even een maandje bij om te zien of de knie zich blijft gedragen (tot nu toe dus wel, hout vasthouden). Als de knie braaf blijft, bouw ik rustig verder op naar 15 km. Wie weet wie weet mag ik ooit nog eens terug beginnen dromen van een halve marathon...;-)

De wedstrijd van 20 februari in 't Domein van Hofstade doe ik misschien dan toch niet mee. Effe geen zin in wedstrijdstress ;-) En 'k ga dan weer té snel willen lopen, wat weer nefast is voor m'n nek- en schouderspieren en die kunnen dat gedoe momenteel wel missen als kiespijn. 'k Zie nog wel.

Tot later!

 

 

 

13:20 Gepost in Sport | Commentaren (6) |  Facebook

23-01-11

4 x

Zo, weer een weekje verder! En voor het eerst sinds lang nog eens 4 keer gaan lopen, omdat het toevallig lukte en zo goed uitkwam. 't Zal niet rap opnieuw gebeuren Tong uitsteken

Maandagmorgen een rustig toerke gelopen. De benen voelden nog wat loom aan na de training van zondag, dus geen risico's genomen. 5,2 km in 33 minuten was het resultaat.

Woensdag dan intervalletjes gedaan. 5 x 5 minuten en een kilometer in- en uitlopen. In totaal kwam er zo 6,7 km bij op de teller. De snelste interval ging tegen zo'n 5:10 min/km, maar dat hield ik slechts 2 intervallen vol. De anderen gingen zo tegen een 5:30 min/km gemiddeld en dat vond ik al wel snel genoeg Knipogen

Vrijdagmorgen terug een rustig toerke gelopen, omdat ik donderdag wat last had van een pijnlijke spier in m'n bovenbeen. Gelukkig voelde ik er vrijdag niets meer van, maar beter voorkomen dan genezen denk ik dan maar. Een rustige 5 km in 32,5 minuten.

En vanmorgen dan de zogenaamde "lange" duurloop. Alleen zijn ze bij mij nog niet lang natuurlijk. Nu is het stillekesaan wel de moment om op te bouwen richting die 10 km. Vandaag dus 7 km en de komende zondagen telkens proberen er een kilometer bij te lappen se. De 7 km vanmorgen gingen in ieder geval supervlotjes. 't Was een rotweertje buiten en de goesting was dus ver te zoeken, maar 'k heb doorgebeten! Een nieuwe route uitgestippeld, doorheen de Boortmeerbeekse bossen en veel afwisseling qua ondergrond. Exact 7 km op de teller, 't was goe gemikt in ieder geval :-) Ik deed er net geen 45 minuten over se.

Volgende training zal waarschijnlijk pas woensdag zijn, maar dan kunnen de spierkes goed herstellen de komende dagen!

Ik heb trouwens een doel voor ogen gesteld! Niet alleen die 10 km lopen natuurlijk, maar ook een wedstrijdje op het oog om de ultieme test te doen! Op 20 februari gaat de Winterjogging door in het Domein van Hofstade. Ooit eens mijn favoriete trainingsparcours, maar 'k ben er al lang niet meer geraakt. Maar nu er eens een wedstrijd doorgaat, kan ik dat niet laten schieten hé. Keuze tussen 5 en 10 km, maar 'k ga dus voor de 10 km, als er geen zware haperingen in m'n trainingen voorkomen de komende weken natuurlijk.

 

14:22 Gepost in Sport | Commentaren (1) |  Facebook

16-01-11

Ik ben...

goe bezig! Al zeg ik het zelf :-) Alweer een weekje met 3 looptrainingskes achter de rug en al bijna 2 kg van de 7 kg kwijt! Hopelijk heeft het feestje waar we dit weekend naar toe moesten, nu niet te veel schade aangericht wat die kilo's betreft, maar 'k heb me goed gedragen daar, al zeg ik het zelf :-) Donderdag = weegdag, dus nog effe tijd om het helemaal weer goe te maken.

En de looptrainingen? Die gaan beter en beter. Nog altijd geen verre afstanden, da's voor ooit nog eens. We komen dus amper boven de 5 km uit.

Een kort overzichtje:

dinsdag (weer héél vroeg in de ochtend): gewoon een lekker rustig duurloopje van 5 km terwijl de wereld nog aan het wakker worden was. Ik deed er exact 32 minuten over!

vrijdag (ook 's morgens, maar 't was al 7u deze keer): 5,1 km, ook in 32 minuten. Dat ik ietsiepietsie verder liep,  komt door de drie korte versnellingskes van 100 meter die ik er halverwege tussenperste :-)

zondag (ook 's morgens, maar nu om 9u :-)): duurloopje van 40 min, waarbij ik eerst 10 minuten rustig opwarmde, dan 20 minuten lang 1 minuutje snel-1 minuutje traag liep en dan nog 10 minuten uitjogde. Op die 40 minuten legde ik zo 6,4 km af. En het ging super! En wat een heerlijk weertje was het buiten, zo mag het altijd zijn! :-)

Volgende week start al morgen, want ipv dinsdag staat m'n volgende training door omstandigheden morgenvroeg al op de planning. Ne mens moet soms creatief zijn hé. Op het schema staat 5 x 5 minuten, maar gezien het duurloopje vandaag, ga ik morgen zeker niet te hevig doen. 'k Wil de blessures echt wel voor blijven. Dus we zien wel hoe het gaat na 1 kilometerke inlopen, hoe snel ik die 5 minuten-reekskes ga doen dan.

Tot later!

 

 

Mash-Goodbye_l.jpg

 

 

 

19:29 Gepost in Sport | Commentaren (5) |  Facebook

09-01-11

hopeloos geval!

Voilà, de eerste officiële week zit erop en 'k heb mijn doel gehaald, nl. 3 x per week gaan lopen. Dinsdag moest ik er werl om 6u mijn bed voor uit en verdikke da deed zeer zene. Alhoewel, er zijn nog dagen dat ik op dat uur opsta, maar meestal kom ik dan pas een uur later buiten, nu stond ik een kwartiertje later al buiten in de bibberkou. Rap beginnen lopen dus om het wat warmer te krijgen.

Dinsdag was het terug versnellingen-dag. Hoe ik daar nu bij kom? Tja, heb via MyAsics een schema'tje aangemaakt om mij tegen eind februari hopelijk in staat te stellen weer 10 km aan één stuk te lopen. En dat schema bevat nu de eerste weken vooral loop-wandel-trainingen. Ik maak daar dan gewoon intervaltrainingen van :-) Dus dinsdag eerst een kilometer ingelopen en dan was het  6 - 8 - 6 - 4 minuten met telkens 2 min wandelen ertussen. Daarna nog een dikke kilometer uitgelopen. Ik was op tijd terug om er rap nog een gezond ontbijtje op te laten volgen (na eerst gedouched te hebben uiteraard) en toch m'n trein van 8u nog te halen. Perfect dus.

's Avonds moest ik voor de eerste keer naar de kiné, waar ik officieel tot hopeloos geval werd geklasseerd met twee ontstoken schouders, een acuut ontstoken elleboog, een cyste op m'n linkerpols (ook ontstoken) en een beginnnende ontsteking in de andere elleboog en pols. Bovendien zaten mijn rug- en nekspieren volledig geblokkeerd omdat ik dus alles nu verkeerd belast (bij het heffen van Seppe of de maxicosi) om die pijnlijke schouders en elleboog te ontzien...Jawadde, ze gaat dus wel wat werk aan mij hebben en ik vermoed dat 9 sessies voorlopig niet gaan volstaan. Donderdag al de 2e keer geweest en volgende week staan er ook weer 2 beurten op de planning.

Vrijdag dan eindelijk nog eens gaan lopen met de joggingclub hier achter de hoek! De dame en heer waar ik meestal dan mee samenloop hadden ook een paar rustige weken achter de rug, door de gladde omstandigheden hier, zodat we kozen voor het kortste rondje, goed voor een 5,2 km. Het ging supergoed, al zeg ik het zelf :-)

Vanmorgen dan terug intervalletjes. Het schema schreef vandaag 8 x 3 minuten voor met telkens 2 min. wandelen tussendoor. Het werden zeer vlotte intervalletjes, de meesten aan dik 11,5 km/u. Daar verschoot ik eigenlijk zelf wel van :-) Maar 3 minuten is natuurlijk niet lang.

Volgende training zal weer 's morgens in alle vroegte zijn, hopelijk lukt het me terug :-)

mist.jpg

 

16:56 Gepost in Sport | Commentaren (5) |  Facebook

02-01-11

weer eventjes begonnen

Goede voornemens worden naar 't schijnt amper een week volgehouden! Ben benieuwd hoe lang het bij mij zal duren. Maar 'k ben toch al goed begonnen. Als we ervan uitgaan dat de week vorige week donderdag is gestart, heb ik zelfs al drie keer gelopen deze week!! Donderdag een toerke, vrijdag idem en vanmorgen dan weer vandatte. Alleen is het allesbehalve leuk lopen hier momenteel. De straten liggen er spekglad en ondergesneeuwd bij. Vorige week is er bij ons zo'n 20 à 30 cm gevallen. Dit tafereeltje trok ik hier vorige week net achter onze hoek:

DSC06275.JPG

Het lange fietspad langs de spoorweg is één grote glijbaan en aan het bos ligt een ijslaag van nog zo'n 5 cm. Ze voorspellen dan al wel dagen lang dooi, die dooi is hier nog niet echt te bespeuren (op een paar grotere banen na). Bah...Ben dus verschillende keren geschoven en telkens mezelf overeind kunnen houden, maar dat heeft zijn weerslag gekregen op mijn nek- en schouderspieren die nu volledig geblokkeerd zitten.

Maar allé, we gaan niet zeuren en zaniken! We hebben gelopen en da's 't belangrijkste. De kilometers zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Dat heeft niet alleen te maken met de gladde omstandigheden, maar ook met het feit dat mijn conditie niet alles is en het geen zin heeft om overmoedig van start te gaan.

Donderdag liep ik 3 x 10 minuten met een minuutje wandelen ertussen. Goed voor zo'n 4,5 km. Vrijdag volgde een toerke van 4 km in 26 minuten (zonder wandelpauzes). Vandaag had ik een intervaltrainingske gepland, want ik wil toch ook wel iets aan dat slakkegangetje van mij doen. Dus na een kilometerke inlopen, deed ik 6 x 3 minuten tegen gemiddeld een 10,5 km/u (nog niet snel, maar we moeten ergens beginnen hé). Daarna nog een kilometer uitlopen en zo had ik (zonder de wandelpauzes tussen de intervallen) 5,2 km bij op de teller (de eerste kilometerkes van 2011 trouwens).

Ik hoop dinsdag weer terug te kunnen gaan lopen, maar vrees dat ik dan voor dag en dauw zal moeten opstaan. Wie weet kan ik mezelf wel zo ver krijgen, hihi.

Of ik mijn goed voornemen van 3 x per week gaan lopen ga kunnen volhouden, durf ik de eerstkomende weken echt niet te voorspellen. Ik kom zo al tijd te kort, maar nu komen daar ook nog een hele reeks kine-beurten bij om iets te doen aan de pijn in mijn schouders en armen (vooral mijn linkerarm dan). Een onderzoek een paar weken geleden bracht aan het licht dat de ontstoken pezen in mijn schouders ondertussen verkalkt zijn en dat geeft onhoudbare pijnen die in m'n linkerarm zelfs doortrekken tot in mijn elleboog en pols (waar ondertussen ook al een kalkknobbel zit). En als je dan constant een knulletje van 8 kg zwaar moet opheffen...het is soms huilen van de pijn dus. Een maand lang ontstekingsremmers brachten geen soelaas, dus op naar fase 2 en dat is kine. Fase 3 = cortisone-inspuitingen, fase 4 = shockwave-therapie en fase 5 = operatie. Laten we hopen dat het nooit tot fase 5 hoeft te komen dus!

Wordt vervolgd! (nog zo een voornemen = minstens één keer per week deze blog bijwerken, houden jullie me daar aan?)

14:08 Gepost in Sport | Commentaren (3) |  Facebook