06-02-11

bijna zo ver...

Stilletjesaan begint de progressie te komen. Soms denk ik bij mezelf: ben ik nu véél te traag aan het opbouwen? Want ik leek maar niet voorbij die grens van een goeie 5 km te geraken. Toch al zeker in de week niet, op zondagen ging het al wat beter (omdat ik ook iets meer tijd heb). Maar zie: deze week kwam er toch een kentering. Zowel dinsdag als vrijdag liep ik meer dan 6 km. Dinsdag 6,4 km om exact te zijn, en dat in 38,5 minuten, dus zelfs een mooi tempo gehaald ook. Vrijdag kreeg ik een bezoekje van blogger Gert en samen haspelden we 6,5 km af in een goeie 40 minuten. Beide keren ging het eigenlijk opvallend vlot, moest ik niet naar adem happen en had ik nadien nog "overschot". Een goed teken dus!

Vanmorgen dan weer een stapje dichter naar de 10 km toe. 9 km stond er nu op de planning en uiteindelijk heb ik gewoon het uur volgelopen en eindigde zo op 9,3 km. Volgende week, bij leven en welzijn, dus eindelijk weer die kaap van 10 km ronden. Kan me al niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst die afstand heb afgelegd, maar 't zal al zeker meer dan een jaar geleden zijn, als 't zelfs niet 1,5 jaar is.

Vanmorgen werd me trouwens nog eens goed duidelijk gemaakt dat ik niet meer in de stad woon, maar op den buiten (ook al is het maar 8 km van Mechelen). Mijn weg werd ineens versperd door een loslopende koe, hihi. Grappig wel, het dier was door een omheining heen gebroken en had de vrijheid geroken dus :-) Gelukkig was ze tam en ging ze mooi opzij toen ik wou passeren (want 'k moet eerlijk toegeven: heb schrik van die beesten...).

 

koe.jpg

 

15:09 Gepost in Sport | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Ik herinner me nog een blog van jou over een looptocht"je" van 100 km, en nu ben je weer aan het opbouwen naar 10 km. Toch raar, hé, hoe het soms kan gaan? Natuurlijk snap ik wel hoe dat zo gekomen is, maar ik wil maar zeggen... In elk geval blijven we duimen dat die knie zich koest houdt! Je bouwt verstandig op!

Gepost door: Sandy | 06-02-11

Zoals Sandy al zgt je opbouw op de enig juiste manier. Heel rustig aan dat brengt je het verste.
Grappig als je thuis komt je hel huishouden in diepe rust;-)

Gepost door: Tiny | 06-02-11

Sedert mijn eerste HM loop ik nu trager. (NOG trager !) en toch heb ik de indruk dat het mij meer rendement geeft. We gaan elkaar vast nog es tegenkomen !

Gepost door: kaat | 08-02-11

De commentaren zijn gesloten.