12-02-11

verhuisd!

je vindt me voortaan terug onder volgende link:

http://onehappyjogger.wordpress.com

08-02-11

"sport drijft steeds meer koppels uit elkaar" (artikel)

Onderstaand artikel las ik vorige week in Het Laatste Nieuws.(HLN 3/2/2011)

Steeds meer koppels gaan uit elkaar door het sportregime van één van de partners, dat meldt een Amerikaanse huwelijkstherapeute.

koppel.jpgRelatietherapeute uit Cincinnati Karen Gail Lewis: "Steeds meer koppels vragen me raad biij hun huwelijksproblemen veroorzaakt door hun sportgewoonten. Het begint vaak onschuldig met een occasionele sportsessie, maar het kan al snel uitgroeien tot een tijdrovende hobby en een er voor zorgen dat koppels uit elkaar groeien." Hun nieuwe hobby maakt van veel vrouwen een sportweduwe: ze wordt alleen wakker 's ochtends omdat haar sportieve partner al voor het werk gaat trainen, 's avonds kijkt ze alleen naar televisie want hij is vroeg moe. Daarnaast maakt het ook dat de sporter geen tijd heeft om huishoudelijke taken te verrichten. Wat de ergernissen doet opstapelen, tot uiteindelijk de bom barst.

Aantrekkelijker
Maar de problemen kunnen verder reiken dan dat. Als de sportieve partner dankzij zijn nieuwe gewoonten slanker en gespierder dan voorheen is, kan dit de relatie een boost geven. Maar dit heeft ook een keerzijde, want dit verhoogt ook de aantrekkingskracht op anderen, waardoor deze partner plots meer aandacht krijgt van het andere geslacht. Huwelijkstherapeuten zeggen dat veel relaties gebaseerd zijn op een gelijk niveau van aantrekkelijkheid. Een verschuiving hierin kan het huwelijk uit evenwicht brengen. Vaak is een plotse interesse in sport een onderdeel van de midlifecrisis, wat deels ook de relatiecrisis kan verklaren.

Een mogelijke oplossing om deze huwelijksproblemen te voorkomen, is door samen te sporten. Met zijn tweeën joggen kan de band tussen partners sterker maken. Want door intensief te bewegen, maakt je lichaam endorfines aan, een stof die ook geproduceerd wordt wanneer je verliefd bent. (ep)

Om eerlijk te zijn, kan ik me hier wel perfect iets bij voorstellen. Ik heb zelf ook zo'n fanatieke periode gehad dat ik elke dag ging sporten, voor een marathon aan het trainen was en op niet-loop-dagen dan maar naar de fitness trok enz...En dat bovenop een fulltime job, waardoor je elkaar ook al niet veel te zien krijgt. De zondagen stonden steevast in het teken van de lange duurlopen, dus hoppa...weer voor een paar uurtjes weg. En nadien te moe om nog iets zinnigs uit te steken. En dan enkele weken ook geen druppel alcohol aanraken, zodat de fles wijn niet gezamenlijk kon geconsumeerd worden.  Gelukkig heb ik een begrijpende partner en wist ie ook van ...'t is tijdelijk. Na die marathon gaat de rem er weer af en komt er weer wat meer tijd vrij. Het komt er denk ik vooral op aan om goeie afspraken te maken en elkaar genoeg ruimte te geven maar toch ook te streven naar genoeg kwalitatieve momenten samen. Zo is het bij ons nu wel moeilijker om sport ingepast te krijgen in ons leventje, maar mits goede afspraken lukt het perfect en ventje snapt ook dat ik die enkele momentjes per week echt wel nodig heb om mentaal en fysiek mezelf weer op te laden om er weer volop tegenaan te kunnen. En omgekeerd gun ik hem zo ook zijn eigen momentjes. Als je dat als koppel niet kan, scheelt er misschien wel iets anders en wijt je het gewoon aan de hobby van man of vrouw-lief? Dat laatste suggereert de auteur van het artikel trouwens ook. Benieuwd naar jullie reacties!

16:11 Gepost in Sport | Commentaren (5) |  Facebook

06-02-11

bijna zo ver...

Stilletjesaan begint de progressie te komen. Soms denk ik bij mezelf: ben ik nu véél te traag aan het opbouwen? Want ik leek maar niet voorbij die grens van een goeie 5 km te geraken. Toch al zeker in de week niet, op zondagen ging het al wat beter (omdat ik ook iets meer tijd heb). Maar zie: deze week kwam er toch een kentering. Zowel dinsdag als vrijdag liep ik meer dan 6 km. Dinsdag 6,4 km om exact te zijn, en dat in 38,5 minuten, dus zelfs een mooi tempo gehaald ook. Vrijdag kreeg ik een bezoekje van blogger Gert en samen haspelden we 6,5 km af in een goeie 40 minuten. Beide keren ging het eigenlijk opvallend vlot, moest ik niet naar adem happen en had ik nadien nog "overschot". Een goed teken dus!

Vanmorgen dan weer een stapje dichter naar de 10 km toe. 9 km stond er nu op de planning en uiteindelijk heb ik gewoon het uur volgelopen en eindigde zo op 9,3 km. Volgende week, bij leven en welzijn, dus eindelijk weer die kaap van 10 km ronden. Kan me al niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst die afstand heb afgelegd, maar 't zal al zeker meer dan een jaar geleden zijn, als 't zelfs niet 1,5 jaar is.

Vanmorgen werd me trouwens nog eens goed duidelijk gemaakt dat ik niet meer in de stad woon, maar op den buiten (ook al is het maar 8 km van Mechelen). Mijn weg werd ineens versperd door een loslopende koe, hihi. Grappig wel, het dier was door een omheining heen gebroken en had de vrijheid geroken dus :-) Gelukkig was ze tam en ging ze mooi opzij toen ik wou passeren (want 'k moet eerlijk toegeven: heb schrik van die beesten...).

 

koe.jpg

 

15:09 Gepost in Sport | Commentaren (3) |  Facebook